Behandeling van een designerdrugsverslaving

Behandeling van een designerdrugsverslaving als 3-MMC

Voor jongeren die bij Yes We Can Clinics aankloppen, zijn designerdrugs allang geen partydrugs meer. Ze zijn vaak volledig afhankelijk van 3-MMC, 4-MMC of 4-FA. Ze functioneren amper nog en hun hele leven staat in het teken van het gebruik.  

Bij Yes We Can Clinics helpen we deze jongeren hun verslaving te lijf te gaan. De muur die ze in de loop der tijd hebben opgetrokken, wordt langzaamaan afgebroken. We gaan op zoek naar de oorzaak: welke pijn of welk verdriet ligt er onder het gebruik? Niet alleen richten we ons op het afstand nemen van designerdrugs, we besteden ook veel aandacht aan terugvalpreventie. Samen met de jongeren zetten we destructief gedrag om in constructief gedrag.  

De jongeren doen het samen 

Ontzettend belangrijk in de behandeling van de jongeren, zijn de jongeren zelf. Ze leren met en van elkaar tijdens groepssessies en gezamenlijke sportactiviteiten. Samen stellen ze persoonlijke doelen op, geven ze elkaar feedback en oefenen ze ‘nieuw gedrag’ in de praktijk. Niet alleen de jongeren met een designerdrugsverslaving, maar álle jongeren met uiteenlopende problematieken. Want of je nu overmatig 3-MMC, 4-MMC, 4-FA, alcohol, cannabis of xtc gebruikt, de onderliggende pijn is vaak hetzelfde.  

Het intensieve behandelingsprogramma bestaat uit onder andere groepssessies, individuele sessies en sport- en outdooractiviteiten en staat onder begeleiding van een team van onder andere psychiaters, psychologen, ervaringsdeskundigen, jongerencoaches en een medische staf. Zij overleggen enkele keren per dag, zodat ze altijd precies weten hoe het met de jongeren gaat en wie extra aandacht verdient. 

Familieprogramma 

Cognitieve gedragstherapie en motiverende gespreksvoering maken in veel gevallen onderdeel uit van de behandeling. En omdat een stabiele thuissituatie ontzettend belangrijk is, nemen ouders (en eventueel de partner) deel aan het intensieve familieprogramma en is er het programma Yes We Too voor broers en zussen.  

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand met een designerdrugsverslaving aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 .

Intake formulier