Behandeling van een drugsverslaving

Zo behandelt Yes We Can Clinics een drugsverslaving

Bij Yes We Can Clinics helpen we jongeren om hun drugsverslaving de baas te worden en weer op een prettige manier te leven en functioneren in de samenleving. We leren jongeren hoe ze de muur die ze hebben opgetrokken langzaam af te breken en hoe ze met zelfvertrouwen en kracht een nieuwe toekomst tegemoet kunnen gaan.

Storm

Storm werd behandeld voor zijn verslaving en gedragsproblemen en leerde om te gaan met autisme.

Leren met en van elkaar

In groepssessies en gezamenlijke sport- en outdooractiviteiten leren de jongeren met en van elkaar. Zij werken aan persoonlijke doelen, geven elkaar feedback en oefenen het geleerde in de praktijk.

Ons team bestaat uit onder meer behandelaren, psychiaters, psychologen, een medische staf, ervaringsdeskundige counselors en jongerencoaches. Allemaal staan zij naast de jongeren. Zij bieden hoop en stimuleren de jongeren om de intensieve behandeling vol te houden.

Werken aan een nieuw perspectief 

In de therapie bij drugsverslaving komen de achterliggende problemen aan de orde (Wat is de onderliggende pijn? Hoe ga je hiermee om?) en werken de jongeren met hulp van een stappenmodel aan een nieuw perspectief. Zij krijgen hiervoor een werkboek. Ook de toekomst komt uitgebreid aan de orde. Wat zijn je doelen? Hoe houd je deze doelen vast? Hoe kun je een terugval voorkomen?

In de stappen naar verandering gaan we de confrontatie niet uit de weg. Juist het voorhouden van een spiegel, op het juiste moment, helpt de jongeren enorm in hun proces. Veel jongeren en veel van onze medewerkers hebben soortgelijke problemen (gehad). Iedereen worstelt of heeft geworsteld. Dat geeft vertrouwen en de kracht om er weer bovenop te komen. 

Onze individuele therapie bestaat uit onder meer cognitieve gedragstherapie en motiverende gespreksvoering. Iedere jongere heeft een vaste behandelaar die de jongere goed kent. Er zijn verschillende een-op-eenmomenten gedurende de week.

Behandeling voor het hele gezin

Daarnaast behandelt Yes We Can Clinics ook de hele familie (systeemtherapie). Dit doen we met behulp van ons Familieprogramma, het programma voor broers en zussen (van fellows in de kliniek) "Yes We Too" en onbeperkte nazorg voor ouders. Op deze manier proberen we ervoor te zorgen dat onze fellows ook na hun behandeling goed in herstel kunnen blijven.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 .

Intake formulier