Impulsief gedrag

Jongeren die impulsief gedrag vertonen doen dingen spontaan. Spontaan is niet slecht, maar wel als je helemaal niet of bijna niet over de gevolgen van je handelen nadenkt. Dit kan ervoor zorgen dat de jongere foute keuzes maakt en op een snelle en impulsieve manier meer keuzes gaat maken die niet goed voor hem of haar zijn. Hierdoor kan de jongere in een neerwaartse spiraal terechtkomen waar ze zelf niet meer uitkomen.

Behandeling van impulsief gedrag

Als de jongere structurele vormen van gedragsproblemen gaat vertonen en dit dus destructieve vormen aan gaat nemen is er meer aan de hand. Dat behoeft dus adequate en gerichte duiding, coaching en sturing. Het team van Yes We Can Clinics kan deze gedragsproblemen voor en met de jongere zelf in kaart brengen, om vervolgens samen te zoeken naar manieren en mogelijkheden waarmee de jongere zijn of haar destructieve leven voorgoed achter zich kan laten en een prachtige toekomst tegemoet kan gaan. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk af te bouwen.

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 – 211 0311 of stuur een e-mail via het contactformulier.