Trauma

Een trauma ontstaat bij kinderen of jongeren na het meemaken van een traumatische gebeurtenis. Dit kunnen verschillende gebeurtenissen zijn, bijvoorbeeld seksueel misbruik, mishandeling, het verliezen van een dierbare, pesten, geweld, een ongeluk of huiselijk geweld. Jongeren met een trauma herbeleven deze gebeurtenissen keer op keer en proberen situaties waarin het trauma kan voorvallen te vermijden. Dit wordt ook wel Posttraumatische stressstoornis genoemd (PTSS)

Effecten van een trauma

Jongeren met een trauma kunnen vaak niet meer normaal functioneren en krijgen hierdoor sociale problemen. Ze hebben geregeld nachtmerries en slaapproblemen, zijn prikkelbaar, hebben concentratieproblemen, vertonen vermijdend en ontwijkend gedrag en hebben herbelevingen. Ook kan het voorkomen dat jongeren met een trauma zichzelf proberen te verdoven met drugs, alcohol of overmatig gamen. Op die manier proberen ze zichzelf beter te laten voelen.

Behandeling van een trauma

Bij Yes We Can Clinics helpen we de jongeren om een trauma de baas te worden en weer op een prettige manier te kunnen leven en functioneren in de samenleving. Hierbij helpen we jongeren met het verwerken van hun trauma. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk mogelijk af te bouwen.

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 – 211 0311 of stuur een e-mail via het contactformulier.

Fellow Lianne over haar behandeling bij Yes We Can Clinics