Gokverslaving

Er wordt vaak gedacht dat gokverslaving iets is voor volwassenen. Echter raken ook jongeren gokverslaafd. Sterker nog: een gokverslaving ontstaat vaak op jonge leeftijd met het kopen van een kraslot, spelen op fruitautomaten, kaarten met vrienden of pokeren op het internet. 

Effecten van een gokverslaving

De spanning om te winnen en de verdovende werking van bijvoorbeeld gokkasten brengt een jongere met een gokverslaving in bijna dezelfde roes als iemand die dronken of high is. Die roes verdringt de problemen. Door een gokverslaving gaat de jongere op een gegeven moment zijn relaties met zijn familie en omgeving en zijn of haar werk of studie verwaarlozen. Daarnaast bouwt de jongere schulden op. Gokverslaving gaat vaak gepaard met een alcohol- en/of drugsverslaving. Een gokverslaving kost veel geld. Door deze verslaving vult de jongere het ene gat met het andere, tot hij of zij de gevolgen niet meer kan overzien.

Oorzaken van een gokverslaving

Een gokverslaving kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat de jongere een negatieve gebeurtenis heeft meegemaakt in het verleden (bijvoorbeeld seksueel misbruik of mishandeling) of dat er negatieve sociale gebeurtenissen hebben plaatsgevonden (zoals pesten). Beiden kunnen resulteren in een trauma. Overmatig gokken kent vaak onderliggende problematiek en is in veel gevallen een manier om te ontsnappen aan de realiteit.

Behandeling van een gokverslaving

Bij Yes We Can Clinics helpen we jongeren om hun gokverslaving de baas te worden en weer op een prettige manier te kunnen leven en functioneren in de samenleving. Hierbij helpen we jongeren met een verslaving om de muur langzaam af te breken, hun destructieve leven voorgoed achter zich te laten en een prachtige toekomst tegemoet te gaan. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk af te bouwen..

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 – 211 0311 of stuur een e-mail via het contactformulier.