Yes We Can Healthcare Group bundelt krachten met Holland Capital: “Geen kind of jong volwassene meer onbeschermd in Nederland”.

01 jul 2021 - news

Uitbreiding zorgaanbod

Yes We Can Clinics is in 2011 gestart om absolute veiligheid en een zeer effectieve behandeling te bieden aan jongeren die kampen met ernstige psychische en psychiatrische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Waar traditionele zorg geen oplossing is, lukt het Yes We Can Clinics een groot gedeelte van de jongeren te behandelen én te begeleiden naar een nieuw en gezond leven. Yes We Can Clinics biedt jaarlijks hulp aan duizenden jongeren. Een team van zorgprofessionals, ervaringsdeskundigen, jongerencoaches, psychiaters, receptiemedewerkers en koks, iedereen geeft elke dag alles, maar dan ook echt alles voor de fellows, om dat nieuwe leven te behalen. Alles voor de fellows.

Yes We Can Clinics ziet echter de complexiteit van de problemen toenemen,  jongeren die vastlopen in het leven en elke dag voor hun gevoel moeten strijden om de dag door te komen. Vaak ontstaan deze problemen door de omgeving waar zij in geboren zijn, of waar zij niet gemakkelijk als jongeren aan kunnen ontsnappen. Waar gedragsproblemen en verslaving dominant was in de vroegere jaren zien we een explosieve toename van jongeren die kampen met depressiviteit, (seksueel) geweld, persoonlijkheids- en eetproblematiek en ernstige game-verslaving.

In het verontrustende Tweede Kamer rapport ‘onvoldoende beschermd’ (2019) bleek dat ruim driekwart van de kinderen in jeugdzorginstellingen en pleeggezinnen te maken krijgt met onveiligheid. Dit heeft bij de Yes We Can Healthcare Group – dat op basis van onderzoek bekend staat om het uitstekende behandelklimaat en de veiligheid - de ambitie aangespoord om het zorgaanbod verder uit te breiden.

Samenwerking met ouders, jongeren en contractpartners

De Yes We Can Healthcare Group kreeg jarenlang van ouders, jongeren (oud-fellows) en verschillende partners, zoals gemeenten, verzekeraars en overheid, aanhoudend het verzoek om, naast klinische zorg, ook naar andere onderdelen van de zorg te kijken die bij kunnen dragen aan het herstel van jongeren en hun families. Dit op de manier waarop alleen Yes We Can dat doet en binnen de cultuur van ‘alles voor de fellows en families’ dat de organisatie kenmerkt. Om dit te kunnen realiseren hebben zij een samenwerkingspartner gevonden in Holland Capital.

Door middel van deze samenwerking is er een meerjarenplan ontwikkeld dat toeziet op:

  • uitbreiding van noodzakelijke klinische zorg voor jongeren die nog steeds onvoldoende bescherming genieten en té lang op de wachtlijst staan;
  • eigen beschermd wonen plekken die 100% veilig zijn;
  • intensieve ambulante dagbehandeling op meerdere locaties door heel Nederland;
  • ontwikkeling van technologie die preventief werkt en ervoor zorgt dat jongeren niet (terug) in de zorg terecht komen;
  • samenwerking met een bijzonder hoogleraar jeugdzorg en gesloten jeugdzorginstellingen om jongeren uit geslotenheid te houden en in de intensieve programma’s van YWC in te laten stromen.

Tientallen contractpartners (zorgregio’s en zorgverzekeraars) hebben hun steun verleend aan het plan door ook contractueel ruimte te bieden om dit mogelijk te maken en wachtlijsten verder terug te dringen.

Hubert Verbeek, managing partner van Holland Capital: “Yes We Can Clinics is één van de meest vooruitstrevende en effectieve jeugdklinieken van Nederland, de kliniek onderscheidt zich van andere instellingen met haar unieke behandelconcept. Met haar team van professionals en haar grote kennis van psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen, is het een zeer waardevolle kliniek. Wij zijn trots dat we Yes We Can Clinics kunnen helpen bij het realiseren van hun groei ambities”.

Jan Willem Poot, oprichter YWCHG: “Wij zijn op zoek gegaan naar een partner die gelooft in de zorgvisie van de YWCHG en die ons kan helpen bij het realiseren van het meerjarenplan dat we hebben ontwikkeld. In Holland Capital hebben we een sterke partner gevonden die ons hierbij gaat helpen. We kijken uit naar een prettige samenwerking en zijn dankbaar dat we hierdoor nog meer jongeren en families van over de hele wereld in de toekomst mogen helpen.”

Over Holland Capital

Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 140 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.

Over de Yes We Can Healthcare Group

Yes We Can Clinics is een onderdeel van de Yes We Can Healthcare Group en is de grootste en één van de meest effectieve jeugdklinieken van Nederland en ver daarbuiten. Ze behandelen jaarlijks duizenden jongeren van 13 t/m 23 jaar met psychische en psychiatrische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Daarnaast heeft de Yes We Can Healthcare Group ook een internationale tak: Yes We Can Youth Clinics. Hier worden jongeren van over de hele wereld – inmiddels uit meer dan 50 landen - behandeld volgens de unieke Yes We Can behandelmethode. Als niets meer werkt is de YWCHG voor veel jongeren, en ouders en/of verzorgers, het keerpunt in hun leven.

Meer informatie?