Designerdrugsverslaving en medicatie

Medicatie tegen een designerdrugsverslaving

Van alle jongeren die bij ons aankloppen met bijvoorbeeld een 4-FMP-verslaving, gebruikt een deel medicijnen. Voorbeelden hiervan zijn ontwenningsmiddelen als nalmefeen en antidepressiva zoals SSRI’s (selectieve serotonine heropnameremmers). Wij zetten echter zoveel mogelijk in op een behandeling zonder medicatie.  

Waarom? Omdat we ‘de echte jongere’ willen behandelen en niet de jongere die onder invloed van medicijnen is. Pas wanneer de medicatie zo veel mogelijk is afgebouwd of zelfs tot nul gereduceerd is, kunnen we echt bij de onderliggende pijn en angsten van een jongere komen.  

Afbouw van medicatie bij een designerdrugsverslaving

Vanzelfsprekend doen we dit onder toezicht van onze psychiaters en het medisch team van Yes We Can Clinics. Het resultaat is bijzonder positief: we zien dat jongeren ook na hun behandeling een prachtig leven kunnen leiden met veel minder, of zelfs helemaal geen medicatie.  

Bovendien staan we bij Yes We Can Clinics voor abstinentie: de onthouding van drugs, alcohol en indien mogelijk ook medicatie. Wanneer je verslaafd bent aan een designerdrugs zoals 4-FMP, is het niet eenvoudig om van de ene op de andere dag abstinent te zijn. Daarom ondersteunen we de fellows hierin. Ons behandelteam is constant aanwezig om de jongeren te helpen, motiveren en waar nodig te confronteren. We weten dat het veilige behandelklimaat en de positieve omgeving een gunstige uitwerking hebben op de jongeren.  

Meer weten? 

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 211 0311 of stuur een bericht via het contactformulier.  

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand met een designerdrugsverslaving aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 .

Intake formulier