Medicatie bij ADHD

Voorgeschreven medicatie bij ADHD

Mogelijk gebruiken de jongeren medicatie voordat zij bij ons in de kliniek komen. Zo kan methylfenidaat of dexamfetamine voorgeschreven zijn. Ook bupropion, melatonine (jongeren met ADHD kunnen ook last hebben van slaapproblemen) en atomoxetine zijn vormen van medicatie die jongeren met ADHD gebruiken vóórdat ze bij ons komen.

Bij Yes We Can Clinics kiezen we echter voor een behandeling zonder of met zo weinig mogelijk medicatie. Het idee hierachter is dat we ‘de echte jongere’ willen behandelen, in plaats van de jongere die onder invloed is van medicijnen. Hierdoor komen we beter bij de kern van het probleem van onze fellows, waardoor de behandeling efficienter is.

Patrick

Patrick werd behandeld voor zijn gameverslaving, ADD en angststoornis.

Verantwoord afbouwen

We streven ernaar om tijdens de behandeling de eventuele medicatie die de jongeren al gebruiken, naar nul of naar zo min mogelijk af te bouwen. Dit doen wij zorgvuldig en nauwkeurig, onder het toeziend oog van onze psychiaters.

Het veilige behandelklimaat van Yes We Can Clinics, de positieve omgeving en het gehele behandelteam dat aanwezig is om de jongeren te motiveren, te steunen en waar nodig te confronteren, zorgen ervoor dat het afbouwen van medicatie meestal echt mogelijk is. Ook als de jongere na de behandeling verder werkt aan herstel, blijkt medicatie vaak niet of nauwelijks meer nodig. Lees meer over onze behandelmethode op deze pagina.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand met ADHD aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40-2110311.

Intake formulier