Behandeling van angststoornissen

Steunen, motiveren en op het juiste moment confronteren

Bij Yes We Can Clinics helpen we jongeren die te maken hebben met angststoornissen om deze angsten de baas te worden. We zorgen ervoor dat deze jongeren weer op een prettige manier kunnen leven en functioneren in de samenleving. Ons multidisciplinaire team staat klaar om de tieners en jongvolwassenen te helpen, te steunen, te motiveren en op het juiste moment te confronteren. Warmte, onvoorwaardelijke acceptatie en vertrouwen staan hierbij centraal, ook in ons nazorgtraject Yes We Do.

Onderdelen van onze behandeling van angststoornissen

Groepssessies, individuele sessies met een vaste behandelaar en dagelijkse sport- en outdooractiviteiten zijn belangrijke onderdelen bij het overwinnen van de angst en het omgaan met de andere problemen die de jongeren hebben. Het behandelteam stelt samen met de jongere zijn of haar persoonlijke doelen vast. Hier werken de jongeren stap voor stap aan, met hun behandelaar in een-op-eengesprekken, in de groep door het geven van feedback aan elkaar, en op een creatieve manier in sport en spel. De groepsgesprekken worden geleid door een ervaringsdeskundige en de sportactiviteiten staan onder leiding van jongerencoaches.

Jade

Jade werd behandeld voor haar depressie, angststoornis en alcohol- en drugsverslaving

De therapie bij angst bestaat ook uit cognitieve gedragstherapie en angstreductietrainingen. De vaste behandelaar heeft drie keer per dag multidisciplinair overleg met de andere (zorg)professionals van Yes We Can Clinics: psychiaters, coaches en ervaringsdeskundige counselors. Zo blijft de zorg steeds goed op de jongere afgestemd.

Tot slot speelt het gezin van de fellow een grote rol bij de aanpak van angststoornissen. Vandaar dat er voor ouders en in sommige gevallen de partner het Familieprogramma is ontwikkeld. Voor broers en zussen van fellows in de kliniek organiseren we Yes We Too: een speciale dag waarop broers en zussen bij elkaar komen om ervaringen en tips uit te wisselen onder begeleiding van een zorgprofessional van Yes We Can Clinics.

Lees hier meer over onze unieke behandelmethode.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 .

Intakeformulier