Medicatie en angststoornissen

Medicatie tegen angststoornissen verantwoord afbouwen

Bij Yes We Can Clinics vinden we het belangrijk om de échte jongere te behandelen, in plaats van een jongere die onder invloed is van medicijnen. Daarom starten we, als het kan, bij elke jongere die bij ons een behandeling start met het afbouwen van medicatie. De medicatie die jongeren voor hun aankomst tegen angst voorgeschreven hebben gekregen, zijn veelal antidepressiva die de heropname van neurotransmitters in de zenuwcellen in de hersenen blokkeren:

  • Medicijnen die alleen de heropname van serotonine remmen (SSRI’s);
  • Medicijnen die alleen heropname van noradrenaline remmen;
  • Medicijnen die de heropname van beide neurotransmitters remmen. (SNRI’s).

Tess

Tess werd behandeld voor haar borderline en sociale angst.

Het afbouwen van de medicatie naar zo weinig mogelijk of zelfs nul gebeurt natuurlijk onder het toeziend oog van onze eigen psychiaters. Het veilige behandelklimaat van Yes We Can Clinics, de positieve omgeving en het behandelteam dat constant aanwezig is, zorgen ervoor dat afbouwen meestal ook echt mogelijk is. En niet alleen tijdens de behandeling in de kliniek; veel jongeren kunnen ook na thuiskomst af met minder of geen medicijnen.

Erik

Erik werd bij Yes We Can Clinics behandeld voor zijn depressie, game- en alcoholverslaving en angststoornis

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40-2110311.

Intakeformulier