Eetstoornissen en medicatie

Eetstoornissen en medicatie

Mogelijk gebruikt de jongere medicatie voordat hij of zij bij ons de behandeling start. Bijvoorbeeld antidepressiva zoals SSRI’s (selectieve serotonine heropnameremmers) kunnen, bij bepaalde vormen van eetstoornissen, eerder door een arts voorgeschreven zijn. Binnen Yes We Can Clinics vinden we het echter belangrijk om ‘de echte jongere’ te behandelen, in plaats van de jongere die onder invloed van medicijnen is.

Verantwoord afbouwen

We proberen om de eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of zo weinig mogelijk af te bouwen. Dit gebeurt op een verantwoorde manier, onder het toeziend oog van een van onze vaste psychiaters.

Het veilige behandelklimaat van Yes We Can Clinics, de positieve omgeving, de fellowship van jongeren en het behandelteam dat constant aanwezig is om de jongeren te motiveren, te steunen en waar nodig te confronteren, zorgen ervoor dat medicatie werkelijk afgebouwd of gestopt kan worden. Vaak kunnen de jongeren ook na de behandeling af met veel minder of helemaal geen medicijnen. 

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand met een eetstoornis aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40-2110311.

Intake formulier