Dominique

Mijn jeugd was erg liefdevol, ik ben opgegroeid in een warm gezin met beide ouders, een lieve zus en een broer. Mijn broer is zwaar verslaafd en was er nooit. Hij leefde op straat of in de gevangenis, maar in mijn jeugd had ik daar geen last van.

Gepest

Toen ik 15 was begonnen de problemen bij mij. Ik werd gepest en geslagen door een meisje in mijn klas. Ik begon haar te geloven toen ze steeds maar zei dat ik lelijk, dik en niks waard was. Ik werd depressief,  Ik deelde mijn gevoel nooit met iemand want ik voelde me niet gezien en een last. De aandacht die ik vroeg/kreeg van jongens voelde heel fijn, ik voelde me een beetje gezien en haalde er een beetje eigenwaarde uit, ik kon heel ver gaan voor de aandacht, werd afhankelijk van ze en verloor mezelf er helemaal in.

Niks meer voelen

Het werd allemaal te veel voor mij. Ik stopte met werken, school, sloot me van mensen af en begon te drinken. Het begon onschuldig met een glaasje drinken met vrienden, maar op een opgegeven moment dronk ik elke dag één tot drie flessen in mijn eentje op. Het voelde zo fijn en rustgevend; ik hoefde niet meer te voelen.

Overdosis

Ik was niet meer aardig tegen mensen en heb veel mensen verdriet gedaan. Op een gegeven moment nam ik een overdosis en kwam ik in het ziekenhuis terecht. Ik zag mijn familie daar heel verdrietig en geschrokken staan en toen besloot ik dat het niet meer zo kon. Ik melde me aan voor Yes We Can Clinics.

1,5 jaar clean

Ik mocht al snel op intake en daarna al snel de kliniek in. Ik kan me de dag dat ik de kliniek in ging nog heel goed herinneren: ik was zo bang. Maar we kwamen aan in Hilvarenbeek en werden heel warm en liefdevol ontvangen. Ik heb heel veel geleerd, heel veel uitdagingen, angsten overwonnen, mooie momenten en zware momenten daar gehad. Maar het was het zo waard, ik ben nu 1,5 jaar clean, het blijft hard werken maar ik kan wel zeggen dat ik nu gelukkig ben 

Persoonlijke verhalen

Fellows en ouders over hun ervaringen met Yes We Can Clinics