Behandeling van gameverslaving

Klinische behandeling tegen gameverslaving

De behandeling bij gameverslaving vindt plaats in onze kliniek in Hilvarenbeek. Het prgramma bestaat voor een groot deel uit groepssessies, een-op-eensessies met een eigen behandelaar en sport- en outdooractiviteiten. Onze behandelaren, ervaringsdeskundige counselors en jongerencoaches helpen de jongeren om de muur die zij om zich heen hebben gebouwd langzaam af te breken. Vanuit onvoorwaardelijke acceptatie, warmte en liefde gaan zij met de jongeren aan de slag. De jongeren krijgen 24/7 steun en begeleiding van het team.

Arno, vader van Rik

Rik werd behandeld voor alcohol-, game- en cannabisverslaving en gedragsproblemen

Wij bieden een stimulerende en veilige omgeving om nieuw gedrag te oefenen en positieve ervaringen op te doen. Niet alleen tijdens gesprekken, maar ook in sport en spel werken de jongeren aan hun persoonlijke doelen. Naast het tonen van begrip confronteren we waar nodig de jongeren met hun (destructieve) gedrag. Veel jongeren in de kliniek hebben dezelfde problemen en ook onze ervaringsdeskundige medewerkers zijn hiermee bekend. Daardoor is er veel herkenning en groeit stap voor stap het besef ‘Ik kan veranderen’.       

We helpen de jongeren om inzicht te krijgen in hun problemen en hoe zij hiermee om kunnen omgaan. Wat zijn de oorzaken van de gameverslaving? Welke pijn ligt eronder? En: hoe kom ik van mijn gameverslaving af? Naast een stappenmodel worden therapievormen zoals cognitieve gedragstherapie en motiverende gespreksvoering hierbij ingezet. Iedere jongere heeft een vaste behandelaar waar hij of zij meerdere keren per week gesprekken mee heeft.

Systeemtherapie

Onze behandeling richt zich echter niet alleen op de jongere. Een belangrijk deel van ons programma bestaat uit "systeemtherapie" die zich richt op het hele gezin. Dit houdt in dat ook de (bonus)ouders van de jongere hun eigen behandelprogramma krijgen. En ook eventuele broers en zussen worden niet vergeten. Voor hen hebben we Yes We Too ontwikkeld. Een speciale dag waarop zij meer informatie krijgen over de behandeling bij Yes We Can Clinics en al hun vragen kunnen stellen, bijvoorbeeld: Wat doet mijn broer/zus allemaal op een dag?

Moeder Christa over het ouderprogramma

Meer informatie?

Klik hier voor meer informatie over onze unieke manier van behandelen. Of neem een kijkje in onze kliniek via deze video. U kunt ons natuurlijk ook bellen op +31 (0)40-2110311 (maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 18:00 uur) of een bericht sturen via ons contactformulier.

Een typische dag bij Yes We Can Clinics

Ochtendprogramma
Ochtendprogramma
Middagprogramma
Middagprogramma
Avondprogramma
Avondprogramma

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31-(0)40-2110311.

Intakeformulier