Gameverslaving en medicatie

Medicatie bij gameverslaving verantwoord afbouwen

Bij Yes We Can Clinics vinden we het belangrijk om de échte jongere te behandelen, in plaats van een jongere die onder invloed is van medicijnen. Daarom starten we, als het kan, met elke jongere die bij ons in behandeling gaat met het afbouwen van medicatie.

Wij zien jongeren die verslaafd zijn aan gamen binnenkomen die bijvoorbeeld antidepressiva zoals SSRI’S (selectieve serotonine heropname remmers) voorgeschreven hebben gekregen. Ook stemmingsstabilisatoren en Nalmefeen zijn medicijnen die soms worden ingezet bij problematisch gamegedrag. Omdat sommige jongeren met een gameverslaving ook ADD of ADHD hebben, zien we dat ook Methylfenidaat geregeld wordt gebruikt door gameverslaafde jongeren.

Patrick

Patrick werd behandeld voor zijn gameverslaving, ADD en angststoornis.

Het afbouwen van eventuele medicatie gebeurt onder toeziend oog van onze eigen psychiaters. Het veilige behandelklimaat van Yes We Can Clinics, de positieve kracht van de groep fellows en de fantastische omgeving van de kliniek dragen hier enorm aan bij. Het deskundige behandelteam en de medische dienst zijn constant aanwezig zodat het afbouwen van de medicatie op een veilige manier gebeurt. Daarnaast zorgt onze intensieve behandeling ervoor dat een groot deel van de jongeren ook na de behandeling verder kan met significant minder of zelfs helemaal zonder medicatie.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311.

Intakeformulier