Behandeling van een depressie

Behandeling bij Yes We Can Clinics 

Onze behandeling bij depressie bestaat voor een belangrijk deel uit groepssessies, een-op-eensessies met behandelaren en dagelijkse sport- en outdooractiviteiten. Psychologen, ervaringsdeskundige counselors, psychiaters, jongerencoaches en verpleegkundigen werken nauw met elkaar samen en staan altijd naast de jongeren. Onvoorwaardelijke warmte bieden, een veilig behandelklimaat creëren en waar nodig de confrontatie aangaan staan hierbij centraal. Het team van Yes We Can Clinics zet zich in om de ‘fellows’ echt te leren kennen en helpt hen zichzélf weer te leren kennen, weer hoop te krijgen en te durven dromen. 

Gelijkwaardigheid

Op basis van gelijkwaardigheid en in een sfeer van vertrouwen maken we de problemen van de jongeren bespreekbaar. Persoonlijke verhalen worden met elkaar gedeeld en dat heeft grote impact. Omdat veel jongeren dezelfde problemen hebben en ook medewerkers deze hebben gehad, is er veel herkenning. Dit helpt om dingen met elkaar te delen en stappen te zetten richting verandering.

Max

Max werd behandeld voor zijn depressie en automutilatie.

Vaste behandelaar

Iedere fellow heeft een vaste behandelaar. Samen met de fellow gaat deze op zoek naar de oorzaken van de depressie, de onderliggende pijn, en hoe de jongere weer in zijn of haar kracht komt. Naast een stappenmodel worden therapievormen zoals cognitieve gedragstherapie, motiverende gespreksvoering en het versterken van de emotieregulatie hierbij ingezet.

Lees hier meer over onze unieke behandelaanpak.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 .

Intake formulier