Depressie en medicatie

Medicatie verantwoord afbouwen

Bij Yes We Can Clinics vinden we het belangrijk om de échte jongere te behandelen, in plaats van een jongere die onder invloed is van medicijnen. Jongeren met een depressie krijgen bijvoorbeeld vaak klassieke of moderne antidepressiva zoals SSRI’S (selectieve serotonine heropname remmers) voorgeschreven. Bij Yes We Can Clinics proberen we eventuele medicatie die jongeren al krijgen tijdens de behandeling geleidelijk naar nul of zo weinig mogelijk af te bouwen. Dit gebeurt natuurlijk onder toeziend oog van onze eigen psychiaters.

Het veilige behandelklimaat van Yes We Can Clinics, de positieve kracht van de groep fellows, de fantastische omgeving en het deskundige behandelteam dat constant aanwezig is om de jongeren te motiveren, te steunen en waar nodig te confronteren, zorgen ervoor dat het afbouwen van medicatie meestal ook echt mogelijk is. Daarnaast zorgt onze intensieve behandeling ervoor dat een groot deel van de jongeren ook na de behandeling verder kan met significant minder of zelfs helemaal zonder medicatie.

Dominique

Domique werd behandeld voor haar alcoholverslaving en depressie.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311.

Intake formulier