Alcoholverslaving en medicatie

Verantwoord afbouwen

Onder de deskundige begeleiding van onze psychiaters helpen wij de jongeren om de eventuele medicatie die zij al gebruiken, verantwoord (geleidelijk en gedoseerd) af te bouwen naar nul of zo weinig mogelijk. Yes We Can Clinics wil graag ‘de echte jongere’ behandelen, in plaats van de jongere die onder invloed is van medicijnen. Ook houden we vast aan abstinentie: de onthouding van alcohol en andere verslavende middelen. Op die manier kunnen we het beste bij de kern van de problemen komen en is onze behandeling het meest effectief.

Ontwenningsmiddelen en antidepressiva

Een van de middelen die jongeren voorgeschreven hebben gekregen voordat zij bij ons komen is Nalmefeen. Dit is een medicijn dat kan worden ingezet tegen alcoholverslaving. Het middel remt de behoefte aan alcohol, maar zorgt er niet voor dat de werking van alcohol vermindert. Nalmefeen is bedoeld voor die mensen die nog kunnen stoppen met het drinken van alcohol zonder dat ze dan last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Zij hoeven bij stoppen met drinken van alcohol dan ook geen detoxificatie te ondergaan.

Hebben zij ook last van depressieve klachten of angst, dan kunnen ook antidepressiva zoals SSRI’s (selectieve serotonine heropnameremmers) voorgeschreven zijn.

Fellow Dominique over haar alcoholverslaving

Langdurig effect

Het veilige behandelklimaat, de positieve omgeving en de niet-aflatende steun van al onze (zorg)professionals, zorgen ervoor dat het afbouwen van medicatie meestal ook echt mogelijk is. Ook houden ze ontwenningsverschijnselen nauwlettend in de gaten. Vaak kunnen de jongeren ook ná de behandeling af met veel minder of helemaal geen medicijnen en blijven zij volledig clean.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand met een alchoholverslaving aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311.

Intake formulier