Behandeling van een alcoholverslaving

Verslaving de baas worden

Bij Yes We Can Clinics helpen we jongeren, die we ‘fellows’ noemen, om hun alcoholverslaving de baas te worden en weer op een prettige manier te leven en functioneren in de samenleving. Ons ervaren behandelteam - behandelaren, psychiaters, psychologen, artsen, verpleegkundigen, ervaringsdeskundige counselors en jongerencoaches - helpt de jongeren om de muur die zij hebben opgetrokken langzaam af te breken, zodat zij een nieuwe, positieve toekomst kunnen opbouwen.

Dominique over haar alcoholverslaving

Nieuw perspectief

In de behandeling van een alcoholverslaving helpen we jongeren om inzicht te krijgen in de onderliggende problemen van hun verslaving en werken we in stappen toe naar een nieuw perspectief. Hierbij staan onvoorwaardelijke steun, warmte en vertrouwen voorop.

Veel van onze medewerkers hebben soortgelijke problemen gehad en weten daarom precies wat de jongeren doormaken. Zij motiveren, steunen en confronteren de jongeren op het juiste moment. Dat helpt de jongeren enorm in hun proces: ze voelen zich gezien en gehoord, waardoor ze zich openstellen voor verandering.

Behandelvormen

In groepssessies en dagelijkse sport- en outdooractiviteiten leren de jongeren met en van elkaar. Ze geven elkaar feedback, werken aan persoonlijke doelen en leren in de groep verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gedrag.

De jongeren doorlopen een stappen-veranderingsmodel en ook cognitieve gedragstherapie en motiverende gespreksvoering kunnen onderdeel van de behandeling zijn. Elke week hebben ze meerdere sessies met hun vaste behandelaar. Voor de ouders bieden we een Familieprogramma en voor broers en zussen van fellows in de kliniek is er het programma Yes We Too. We geven inzicht in hoe zij zich steunend kunnen opstellen en beantwoorden al hun vragen. Samen werken we ook aan terugvalpreventie.

Lees hier meer over onze behandelvisie.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand met een alcoholverslaving aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311.

Intake formulier