Behandeling van een cannabisverslaving

Verslaving de baas worden

Bij Yes We Can Clinics helpen we jongeren om hun cannabisverslaving de baas te worden en weer op een prettige manier te leven en functioneren in de samenleving. We leren jongeren hoe ze de muur die ze hebben opgetrokken langzaam af te breken en hoe ze weer in hun kracht kunnen gaan staan.

Fellow Gillby werd behandeld voor zijn cannabisverslaving en suïcidaliteit

Leren van en met elkaar

In groepssessies en gezamenlijke sport- en outdooractiviteiten leren de jongeren met en van elkaar. Zij werken aan persoonlijke doelen, geven elkaar feedback en oefenen het geleerde in de praktijk. Veel aandacht hebben we ook voor de familie van de jongere. Ouders (en soms ook de partner) volgen het Familieprogramma en voor broers en zussen van fellows in de kliniek organiseren we speciale Yes We Too-dagen.

Multidisciplinair team

Ons team bestaat uit onder meer behandelaren, psychiaters, psychologen, een medische staf, ervaringsdeskundige counselors en jongerencoaches. Allemaal staan zij naast de jongeren. Zij bieden hoop en stimuleren de jongeren om de intensieve behandeling vol te houden. Het team overlegt meerdere keren per dag, zodat de jongeren vanuit meerdere disciplines worden begeleid en behandeld. Deze multidisciplinaire aanpak is onderscheidend voor Yes We Can Clinics.

Werken aan een nieuw perspectief

In de therapie bij blowverslaving komen de achterliggende problemen aan de orde (Wat is de onderliggende pijn?) en werken de jongeren met hulp van een stappenmodel aan een nieuw perspectief. Hierbij gaan we de confrontatie niet uit de weg. Juist het voorhouden van een spiegel helpt de jongeren in hun proces. Onze ervaringsdeskundigen hebben soortgelijke problemen gehad. Zij weten als geen ander hoe ze de jongeren echt kunnen bereiken en zorgen voor herkenning en verbinding. 

Groepssessies, sport en spel, cognitieve gedragstherapie en motiverende gespreksvoering zijn belangrijke onderdelen in de behandeling. De dynamiek van de groep, de grote betrokkenheid van ons team en het besef dat ze er niet alleen voor staan, helpen de jongeren bij het realiseren van een blijvende gedragsverandering.

Een typische dag in de kliniek

Een cannabisverslaving behandelen we altijd in de kliniek, waar we iedere dag hebben een uitdagend en leerzaam programma hebben voor de jongeren. De behandeling bij Yes We Can Clinics is ontzettend afwisselend, maar we doen toch een poging om te laten zien hoe een "gemiddelde" dag eruitziet:

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand met een blowverslaving aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311.

Intake formulier