De jongeren die met een blowverslaving bij ons komen, hebben vóór de start van hun behandeling soms medicijnen tegen hun verslaving en andere problemen voorgeschreven gekregen. Ontwenningsmiddelen als nalmefeen en/of antidepressiva zoals SSRI’s (selectieve serotonine heropnameremmers) zijn hier bekende voorbeelden van. Bij Yes We Can Clinics geloven we echter in een behandeling zónder medicatie. Het idee hierachter is dat we ‘de echte jongere’ willen behandelen, in plaats van de jongere die onder invloed van medicijnen is. Zo kunnen we het beste bij de onderliggende pijn van de jongeren komen, wat leidt tot een effectievere behandeling.
We zien veel jongeren met een cannabisverslaving die ook ADD of ADHD hebben. Blowen helpt ze bij het onderdrukken van de constante 'ruis' die ze in hun hoofd ervaren. Omdat hun gedachtes de hele tijd afdwalen en rondzingen in hun hoofd, gaan jongeren cannabis roken als 'zelfmedicatie'. Daarnaast zien we dat deze jongeren ook Methylfenidaat voorgeschreven hebben gekregen, wat in combinatie met cannabis wordt gebruikt.
Omdat we gaan voor het behandelen van de kern van het probleem waar een jongere mee te maken heeft, streven we ernaar om de medicatie die de jongeren al gebruiken, naar nul of naar zo min mogelijk af te bouwen. Natuurlijk gebeurt dit onder toezicht van onze eigen psychiaters en het medisch team van Yes We Can Clinics.
Ook staan we voor abstinentie; de onthouding van drugs of alcohol. We helpen de jongeren hier op ieder moment bij. Ons behandelteam is constant aanwezig om de jongeren te steunen, motiveren en waar nodig te confronteren. Daarnaast hebben het veilige behandelklimaat en de positieve omgeving een gunstige uitwerking op de jongeren. We zien hierdoor dat jongeren ook na hun behandeling bij Yes We Can door het leven kunnen met veel minder, of zelfs helemaal geen medicatie.
Wilt u iemand met een blowverslaving aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311.
Intake formulier