Behandeling van een lachgasverslaving

Vrij van verslaving

Bij Yes We Can Clinics helpen we jongeren om hun verslaving de baas te worden en weer op een positieve manier verder te gaan. Hierbij is ons doel dat de jongeren blijvend vrij worden van hun verslaving(en). Daarom besteden we tijdens het afkicken van lachgas in de kliniek ook veel aandacht aan terugvalpreventie.

Leren in de groep en samen met de naasten

In groepssessies en gezamenlijke sportactiviteiten leren de jongeren met en van elkaar. Zij stellen persoonlijke doelen op, geven elkaar feedback en oefenen ‘nieuw gedrag’ in de praktijk. Veel aandacht hebben we ook voor de familie van de jongere. De familie is immers een belangrijke schakel in het herstelproces. Voor ouders bieden we het Familieprogramma en voor broers en zussen is er het programma Yes We Too.

Ons team bestaat uit onder meer psychiaters, psychologen, ervaringsdeskundigen, jongerencoaches en een medische staf. Zij overleggen meerdere keren per dag met elkaar, zodat we altijd goed weten hoe het met de jongeren gaat.

We vinden het belangrijk om onze jongeren echt te kennen en naast ze te staan. Wij hanteren dan ook geen straf- en beloningssysteem, we hebben geen isoleercellen en zullen onze fellows nooit kalmerende middelen geven.

Een typische dag bij Yes We Can Clinics

Een van de onderscheidende punten van een behandeling in de kliniek bij Yes We Can Clinics is het volle dagprogramma dat jongeren bij ons volgen. Het is een intensief en uitdagend schema, waarbij de jongeren het beste uit zichzelf leren halen. Hieronder ziet u een overzicht van de activiteiten op een gemiddelde dag in de kliniek.

Ochtendprogramma
Ochtendprogramma
Middagprogramma
Middagprogramma
Avondprogramma
Avondprogramma

Stap voor stap naar een nieuw perspectief

In de therapie bij (lachgas)verslaving onderzoeken de jongeren zichzelf (Welke pijn ligt onder het gedrag?) en werken zij met hulp van een stappenmodel aan een nieuw perspectief (Waar wil ik naartoe? Welke stappen zijn daarvoor nodig?). Hierbij staan aandacht, warmte en betrokkenheid voorop. Ook gaan we de confrontatie niet uit de weg als dit de jongeren verder helpt in hun proces.

Cognitieve gedragstherapie en motiverende gespreksvoering kunnen onderdeel uitmaken van de behandeling. Iedere week hebben de jongeren verschillende een-op-eensessies met hun vaste behandelaar. De intensieve, klinische behandeling en ons nazorgtraject Yes We Do helpen de jongeren bij het realiseren van een blijvend herstel.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand met een lachgasverslaving aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op 040-2110311.

Intake formulier