Lachgasverslaving en medicatie

Eerder voorgeschreven medicatie bij een lachgasverslaving

De jongeren die bij ons binnenkomen met een lachgasverslaving, gebruiken soms medicijnen tegen hun verslaving en andere problemen, bijvoorbeeld nalmefeen en/of antidepressiva zoals SSRI’s (selectieve serotonine heropnameremmers). Binnen Yes We Can Clinics staan we echter voor een behandeling zonder medicatie. Het idee hierachter is dat we ‘de echte jongere’ willen behandelen, in plaats van de jongere die onder invloed van medicijnen is. Zo kunnen we echt bij de onderliggende pijn en angsten van de jongeren komen.

We streven ernaar om de medicatie van jongeren die verslaafd zijn aan lachgas naar nul of naar zo min mogelijk af te bouwen. Ook staan we voor abstinentie: de onthouding van elke vorm van drugs of alcohol. We helpen de jongeren hier op ieder moment bij. Ons behandelteam is constant aanwezig om de jongeren te steunen, te motiveren en waar nodig te confronteren. Binnen een veilig behandelklimaat en een positieve omgeving willen we de jongeren het allerbeste bieden.

Tristan

Tristan werd bij Yes We Can Clinics behandeld voor zijn depressie, verslavingen en een angststoornis.

Verantwoord afbouwen

Het afbouwen van medicijnen gebeurt onder het toeziend oog van onze psychiaters. Vaak kunnen de jongeren ook na de behandeling af met veel minder of helemaal geen medicijnen en blijven zij volledig vrij van elke vorm van drugs.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand met een lachgasverslaving aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons intakeformulier in. Heeft u nog vragen? Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 .

Intake formulier