Effecten van lachgas

Ernstige gevolgen van lachgas

Het gebruik van lachgas kan allerlei ongewenste effecten en nare gevolgen hebben. Naast hoofdpijn, misselijkheid en tintelingen in handen en voeten, kan het leiden tot duizeligheid, verwardheid en (flauw)vallen. Dit komt omdat de hersenen te weinig zuurstof krijgen. Door het valgevaar bestaat het risico op ernstige verwondingen. 

Bij veel en vaak gebruik kan er een tekort aan vitamine B12 ontstaan. Dit kan leiden tot blijvende zenuwschade en uitval- of verlammingsverschijnselen. Bijvoorbeeld spierzwakte, een verminderde balans en zelfs een dwarslaesie. Daarnaast kan een teveel aan lachgas de longen bevriezen, wat een levensbedreigende situatie is.

Veel mensen denken dat het effect van lachgas maar voor even werkt. Maar na een aantal uur kunnen gebruikers zich nog slecht concentreren en minder goed opletten. Dat kan allerlei gevaren opleveren; thuis, op straat of in het verkeer.

Meer weten over Yes We Can Clinics? Download ons E-Book

Wilt u meer weten over het ontstaan Yes We Can Clinics, onze behandelvisie, de mewewerkers of de jongeren die wij behandeld hebben? Download dan ons gratis e-book!

Yes We Can Clinics - Als niks meer werkt.pdf