Angststoornissen

Wanneer kinderen of jongeren te maken krijgen met een angststoornis hebben ze vaak last van angstaanvallen. Als er geen gegronde reden voor de angst is en de betrokken jongere er (sociale) problemen door ondervindt, is er sprake van een stoornis. Sommige van deze stoornissen worden "fobie" genoemd. 

Effecten van angststoornissen

Angst is een fysieke en emotionele reactie op situaties die een jongere als angstig ervaart. Dit kan zich uiten in zowel een lichamelijke als een emotionele reactie. Alle jongeren en jongvolwassenen hebben wel eens te maken met een angstig gevoel, maar bij sommige jongeren is de angst zo groot dat ze er last van ondervinden. Ook kan men zich angstig voelen in ‘normale’ situaties.

Behandeling van angststoornissen

Bij Yes We Can Clinics helpen we jongeren om angsten de baas te worden en weer op een prettige manier te kunnen leven en functioneren in de samenleving. Hierbij helpen we jongeren met angsten om de muur die ze hebben opgetrokken langzaam af te breken en om te werken aan een prachtige toekomst. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk mogelijk af te bouwen.

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 – 211 0311 of stuur een e-mail via het contactformulier.