Eetstoornis

Een eetstoornis wordt gekenmerkt door verstoord eetgedrag. Sommige jongeren met een eetstoornis eten te weinig, anderen eten te veel of wisselen eetbuien af met zeer streng diëten. De meeste jongeren met een eetstoornis hebben een verstoord lichaamsbeeld, zijn onzeker en zijn bang om aan te komen in gewicht. Er zijn verschillende soorten eetstoornissen; Anorexia nervosa, Boulimia nervosa, Orthorexia noves, Binge eating disorder en Eetstoornis NAO.

Behandeling van een eetstoornis

Jongeren met een eetstoornis zijn vaak onzeker, hebben een verstoord lichaamsbeeld, een hele lage eigenwaarde of zelfs een trauma vanuit hun jeugd. Als jongeren op een stabiel gewicht zitten en geen levensbedreigende BMI hebben, helpen wij ze met alle liefde om deze problemen de baas te worden en om weer op een gelukkige manier verder te kunnen gaan met het leven. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk mogelijk af te bouwen.

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 – 211 0311 of stuur een e-mail via het contactformulier.