Blowverslaving

Cannabis is de verzamelnaam voor marihuana (wiet) en hasj. Dit zijn middelen die het bewustzijn beïnvloeden en een verdovende werking hebben.

Heeft u vragen?

Twijfel niet en bel ons op +31 (0)40 211 0311 (bereikbaar op werkdagen van 8:30 uur tot 18:00 uur) of maak gebruik van ons contactformulier.

Wanneer ben je verslaafd aan blowen?

Er zijn veel jongeren die één of een paar keer een jointje roken, zonder dat ze meteen de drang krijgen om dit vaker te doen. Hierdoor is wiet een onderschatte drug. Veel jongeren ervaren de verdovende ervaring namelijk als een fijne manier om rustig te worden en problemen te vergeten of verdringen. Een jongere is verslaafd aan blowen als hij of zij hier lichamelijk of geestelijk afhankelijk van is, zijn of haar leven draait om blowen en hij of zij niet kan stoppen met blowen of kan minderen met het gebruik van cannabis. Een cannabisverslaving (of blowverslaving) werkt verdovend. 

Effecten van overmatig blowen

Bijwerkingen die op kunnen treden bij jongeren met een blowverslaving zijn onder andere angstgevoelens, duizeligheid, onrust, geheugenproblemen, hartkloppingen en na langdurig gebruik, depressie. Jongeren die langere tijd overmatig blowen, merken na verloop van tijd dat cannabisgebruik niet samengaat met studie of werk. Ze vinden het moeilijk om zichzelf op te pakken en aan de slag te gaan. Toch is stoppen met blowen absouut niet eenvoudig. Omdat de wietverslaving zich progressief heeft ontwikkeld, blijven ze vaak toch hangen in het dagelijks gebruik van wiet of hasj.

Oorzaken van een blowverslaving

Een blowverslaving kan verschillende oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de jongere een negatieve gebeurtenis heeft meegemaakt in het verleden (zoals seksueel misbruik of mishandeling) of er hebben negatieve sociale gebeurtenissen plaatsgevonden (zoals pesten). Beiden kunnen resulteren in een traumaVaak vormt zo’n oorzaak de onderliggende problematiek en is het gebruik van middelen zoals cannabis in veel gevallen een manier om te ontsnappen aan de realiteit. Daarnaast komt het ook vaak voor dat jongeren aan 'zelfmedicatie' doen door middel van het blowen. Dit komt vaak voor waneer er sprake is van ADHD. Blowen geeft veel rust in het hoofd waar de jongeren met ADHD op andere wijze niet toe komen. 

Behandeling van een cannabisverslaving

Bij Yes We Can Clinics helpen we jongeren om hun blowverslaving de baas te worden en weer op een prettige manier te kunnen leven en functioneren in de samenleving. Hierbij helpen we jongeren met een verslaving om de muur die ze hebben opgetrokken langzaam af te breken, hun destructieve leven voorgoed achter zich te laten en een prachtige toekomst tegemoet te gaan. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk mogelijk af te bouwen.

Pascal

Pascal werd bij Yes We Can Clinics behandeld voor zijn cannabis- en gameverslaving

Meer weten?

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 211 0311 of stuur een bericht via het contactformulier

Informatieavond

Yes We Can Clinics organiseert iedere maand een informatieavond in het Van der Valk Hotel Eindhoven. U bent van harte welkom. Wilt u een van deze avonden bijwonen? Meldt u zich dan aan op deze pagina.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand met een cannabisverslaving aanmelden voor een intakegesprek? Maak dan gebruik van ons aanmeldformulier. Wij nemen vervolgens binnen twee werkdagen contact met u op.

Aanmelden

Waarom het werkt?

Yes We Can Clinics biedt een klinisch programma van 10 weken en 10 weken nazorg, waarbij onvoorwaardelijke, warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Ruim 300 medewerkers zetten zich iedere dag in om de levens van onze "fellows" een positieve draai te geven. We zijn jaarlijks de oplossing voor honderden jongeren en hun families die compleet zijn vastgelopen in de zorg.

LEES ALLES OVER ONZE UNIEKE AANPAK